Historia

Tree Top Hill med Båstads gamla stationshus, magasin, perrong och området däromkring, har en väldigt anrik historia. Stationshuset byggdes redan år 1884 och verkade då som en tågstation vid den nybyggda järnvägslinjen mellan Skåne & Halland.

Båstad är nuförtiden en mycket populär sommarort som växt till grund för dess tennisturneringar i samband med att badorten blev mer välbesökt.
Sveriges dåvarande kung, Gustav V, spenderade delar av sina somrar i Båstad och deltog i dubbelturneringen flera år i rad, vilket lockade till sig en stor publik.
Nedan visas en bild av kung Gustav V, även kallad Mr. G.

high03322

Kung Gustav V besökte Båstad under 17 somrar i följd. I det gamla stationshuset hade han ett eget väntrum, som kallades Kungaväntsalen. Kungen själv använde detta väntrum då han tillsammans med sitt klientel anlände till Båstad med tåg från Stockholm.

När man som privatperson besökte Båstad och anlände med tåg till stationen, blev man vanligtvis upphämtad med hästvagn för att sedan transporteras vidare till slutdestination.

_04_7_35

2015 byggdes en ny tågstation i Båstad och all kollektivtrafik har förflyttats dit. Det blev 131 aktiva år för det gamla stationshuset vars område idag besitter ett nytt lugn och byggnaden lever vidare för framtida historier.