Historia

Tree Top Hill med Båstads gamla stationshus, magasin, perrong och området däromkring, har en väldigt anrik historia. Stationshuset byggdes redan år 1884 och verkade då som en tågstation vid den nybyggda järnvägslinjen mellan Skåne & Halland.

Båstad är nuförtiden en mycket populär sommarort som växt till grund för dess tennisturneringar i samband med att badorten blev mer välbesökt.

Sveriges dåvarande kung, Gustav V, spenderade delar av sina somrar i Båstad och deltog i dubbelturneringen flera år i rad, vilket lockade till sig en stor publik.

Nedan visas en bild av kung Gustav V, även kallad Mr. G.

high03322

Kung Gustav V besökte Båstad under 17 somrar i följd. I det gamla stationshuset hade han ett eget väntrum, som kallades Kungaväntsalen. Kungen själv använde detta väntrum då han tillsammans med sitt klientel anlände till Båstad med tåg från Stockholm.

När man som privatperson besökte Båstad och anlände med tåg till stationen, blev man vanligtvis upphämtad med hästvagn för att sedan transporteras vidare till slutdestination.

_04_7_35

2015 byggdes en ny tågstation i Båstad och all kollektivtrafik har förflyttats dit. Det blev 131 aktiva år för det gamla stationshuset vars område idag besitter ett nytt lugn och byggnaden lever vidare för framtida historier.

År 2020 – Järnvägen får nytt liv och i Maj-månad öppnas just banvallen igen!

Som cykel- och promenadled mellan Grevie och Båstad är detta en ny möjlighet för härlig vistelse i Båstad. Det är ett oerhört vackert läge, som går till vackra Sinarpsdalen – även familjer kan ta sig dit med mindre barn för att uppleva naturen. Här kommer ni till sinnesro med familjen och kan njuta omgivningarna samtidigt som ni har byn puls och aktiviteter. Hela Bjäre bubblar av fantastiska små smultron hål som är inspirerande och spännande för hela familjen. Mer info: www.bastad.com och  www.bastad.se Uppleva och Göra

IMG_2985

Planer för år 2021

Här hoppas vi bakom Tree Top Hill att vi igen kan öppna upp perrongen för gemensamma stunder. Ett café med ute-servering och mysig servering i källaren på gamla ‘Magasinet’, skall gärna få många igen att vistas på stationen.