Historia

Tree Top Hill med Båstads gamla stationshus, magasin, perrong och området däromkring har en väldigt anrik historia. Stationshuset byggdes redan år 1884 och verkade då som en tågstation vid den nybyggda järnvägslinjen mellan Skåne & Halland.

high03322

Kung Gustav V, även kallad Mr. G.

Båstad är numera en mycket populär sommarort som växt till grund för dess tennisturneringar i samband med att badorten blev allt mer välbesökt. Sveriges dåvarande kung, Gustav V, spenderade delar av sina somrar i Båstad och deltog i dubbelturneringen flera år i rad vilket lockade till sig en stor publik. Kung Gustav V besökte Båstad under 17 somrar i följd. I det gamla stationshuset hade han ett eget väntrum som kallades Kungaväntsalen. Kungen själv använde detta väntrum då han tillsammans med sitt klientel anlände till Båstad med tåg från Stockholm.

_04_35

När man som privatperson besökte Båstad och anlände med tåg till stationen blev man vanligtvis upphämtad med hästvagn för att sedan transporteras vidare till slutdestination.

Idag

Det blev 131 aktiva år för det gamla stationshuset vars område idag besitter ett nytt lugn där byggnaden lever vidare för framtida historier medan Båstads kollektivtrafik anländer till Båstads nya tågstation.

Under 2020 har järnvägen fått nytt liv och i maj öppnades banvallen igen men denna gång som cykel- och promenadled mellan Grevie och Båstad. En linje som bjuder på oerhört vacker natur från start och hela vägen till vackra Sinarpsdalen dit familjer kan ta även mindre barn. Här kommer ni till sinnesro med familjen och kan njuta omgivningarna samtidigt som ni har byn puls och aktiviteter. Hela Bjäre bubblar av fantastiska små smultron hål som är inspirerande och spännande för hela familjen. Mer info: www.bastad.com och  www.bastad.se

IMG_2985

Planer för år 2022

Bakom Tree top Hill önskar vi åter att kunna öppna upp perrongen för gemensamma stunder med förhoppningar om att erbjuda ett omtalat besök i Båstad. I nuläget planerat vi vårt första spadtag på vårt café med uteservering och där en renovering av gamla ‘Magasinet’ kommer erbjuda en unik källarservering.